Dit is het prille begin van mijn WordPress Blog, in een een grijs verleden had ik ook een Blog, lang voordat dat Facebook en Twitter het levenslicht zagen.
In die tijd was dat dè communicatie methode om onze kinderen en vrienden op de hoogte te houden van onze avonturen in Frankrijk waar we 16 jaar hebben doorgebracht.
Voor m’n “Franse”  tijd was ik ICT’er en als MCSE’er hield ik mij de laatste tijd voornamelijk bezig met Microsoft issues. 
M’n  oude site was een echte ouderwetse, statische site dus HTML , Java, CSS, Flash etc. en met Dreamweaver werd daar wat moois van gebakken.
Dit is nu vervangen door het WordPress CMS systeem.
M’n hardware bestaat uit een Shuttle SP35P2 barebone die ik recentelijk heb geupgrade met Q9550 CPU.
M’n laptop is een DELL  XPS 7390 2-in-1, een beest van een machine en bijna drie keer zo snel als m’n toch wel bejaarde Shuttle die toen het neusje van de zalm was.
M’n oude ASUS VX6 heb ik omgetoverd tot een Ubuntu system, so never a dull moment.
Ik ben een fervent gebruiker van WAMP, hiermee  installeer je lokaal WP op je computer en kan je naar hartenlust allerlei dingen uittesten.
ASTRA en Ocean WP zijn m’n favoriete Themes.
Elementor gebruik ik als  Page Builder, een super handige Drag & Drop Editor.
PHP en MSQL hebben mijn speciale interesse, PHP is het vehicle van de Plugins maar  de leercurve is “iets” langer, plat gezegd, dat kost ‘bakken’ tijd.
SQL komt mij wat bekender voor, vroeger mee gewerkt!
Heb nu zo’n vijf ‘projecten’ offline opgezet waaronder een webshop met woocommerce.
Goed start materiaal om snel een WordPress site te maken is ruim voorradig op het Internet, ik maakte dankbaar gebruik van youtube video’s van o.a.  Tyler Moore en Ferdy Korpershoek excellent (start) materiaal.
Het probleem met zo veel off-line websites is dat ik deze (online) site nogal eens vergeet, eigenlijk besteed ik er te weinig tijd aan maar ga daar binnenkort wat aan doen, goed foto materiaal verzamelen is iets wat hoog op mijn agenda staat want dat is essentieel voor een aantrekkelijke site.
Ook het bestuurswerk voor de  Ski Kring Alkmaar vergt nogal wat tijd en dat mag er natuurlijk niet onder lijden, kortom, druk, druk, druk.

Wordt vervolgd.